Nieuwsitem

RECENSIE: Mamma Mia: Vertrouwd maar vernieuwend!

Voor een lekker middagje of avondje uit moet je bij de musical Mamma Mia zijn! Het is herkenning en tegelijk een herkennismaking. Met het verhaal dat staat als een taverna en de enorm lekkere meezing- en meedansbare hits van ABBA. 

De voorstelling, met een topcast, geeft je het totale plaatje. Van je mee laten varen in het verhaal, tot humor, ontroering en lekker losgaan. Normaal gesproken springt of springen er wel één of twee castleden bovenuit, maar ze dragen de voorstelling samen. Waar Brigitte Heitzer of Soraya Gerrits je het ene moment een traantje weg laat pinken, laten Barry Beijer of Wieneke Remmers je het volgende moment weer schaterlachen. Ieder karakter past de acteur als een gestylede jas. Je sluit ze stuk voor stuk in je hart. De wisselwerking tussen Brigitte en René van Kooten, een heerlijke vertolking door Samir Hassan, zo ook de altijd hilarisch goede Dennis Willekens en de faboulous Carolina Dijkhuizen. Uiteraard; vergeet de even zo belangrijke bijrollen en het ijzersterke ensemble en swings niet! 

De musical geeft je een vertrouwd gevoel, maar is ook vernieuwend door o.a. de nieuwe elementen; een prachtige hertaling door Jeremy Baker, de heerlijke choreo's van Chiara Re, maar ook een draaischijf waardoor er meer wisselingen en verkledingen mogelijk zijn. 

Boven (een al goede) verwachting goed, al dan niet beter! Zeker een aanrader om heen te gaan!

 

Check onze verslaggeving van de première via onze Instagram (Klik hier)

Brian